Derventa je grad u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, koji se nalazi na rijeci Ukrini. Grad ima bogatu istoriju, kulturu i tradiciju, a poznat je i po svojim restoranima, koji nude raznovrsnu i ukusnu hranu. U ovom tekstu ćemo predstaviti neke od najpoznatijih restorana iz Dervente, koji su idealni za uživanje u dobrom obroku i druženju sa prijateljima ili porodicom.

 • Motel “Babino Brdo” je turistički kompleks koji se nalazi u borovoj šumi, na uzvišenju iznad grada. Ovaj motel ima etno restoran, koji može da ugosti do 100 ljudi, i nudi tradicionalna i internacionalna jela, pripremljena od strane vrhunskog kuvara Dragana Šljivića. Motel takođe ima i mogućnost prenoćišta u ugodnim i opuštajućim apartmanima i sobama, koje imaju prekrasan pogled na grad. Motel “Babino Brdo” je savršeno mjesto za odmor, opuštanje i hedonizam. Kontakt: +387 53 331-848. Ocjena: 4.5/5.
 • Caffe Restoran KORZO je moderan i elegantan restoran, koji se nalazi u centru grada, na Trgu Pravoslavlja. Ovaj restoran ima prostranu i lijepo uređenu baštu, gdje možete uživati u jutarnjoj kafi ili popodnevnom ručku. Restoran nudi različita jela domaće i internacionalne kuhinje, kao i bogat izbor pića i koktela. Caffe Restoran KORZO je idealan za poslovne sastanke, romantične večere ili zabavu sa prijateljima. Kontakt: +387 65 626-565. Ocjena: 4.5/5.
 • Restoran Caribic je restoran koji se nalazi na Cara Lazara 6, u blizini glavne autobuske stanice. Ovaj restoran je specijalizovan za jela od mesa, posebno roštilj, koji je vrlo popularan među gostima. Restoran ima ugodan i prijatan ambijent, koji podsjeća na karipske plaže. Restoran Caribic je odličan izbor za ljubitelje mesa i roštilja, koji žele da probaju nešto novo i drugačije. Kontakt: +387 53 331-848. Ocjena: 4.5/5.
 • Pizzeria “La Luna” je pizzeria koja se nalazi na Trgu Pravoslavlja 2, u blizini Caffe Restorana KORZO. Ova pizzeria nudi razne vrste pizza, salata, sendviča i tjestenina, kao i sladoled i kolače. Pizzeria “La Luna” je pravo mjesto za ljubitelje italijanske kuhinje i brze hrane. Kontakt: +387 53 331-848. Ocjena: 4.3/5.
 • Restoran “Bosna” je restoran koji se nalazi na Cara Lazara 1, preko puta glavne autobuske stanice. Ovaj restoran je specijalizovan za jela od mesa, posebno ćevape, pljeskavice i ražnjiće, koji su vrlo ukusni i sočni. Restoran “Bosna” je odličan izbor za ljubitelje domaće kuhinje i mesnih specijaliteta. Kontakt: +387 53 331-848. Ocjena: 4.2/5.
 • Caffe Bar “Mojito” je kafić koji se nalazi na Trgu Pravoslavlja 3, pored Caffe Restorana KORZO. Ovaj kafić ima širok izbor pića, koktela, kafa i čajeva, kao i grickalica i slatkiša. Caffe Bar “Mojito” je idealan za opuštanje, druženje i zabavu, uz dobru muziku i ugodnu atmosferu. Kontakt: +387 65 626-565. Ocjena: 4.4/5.
 • Restoran “Kod Šime” je restoran koji se nalazi na ulici Svetog Save 12, u blizini sportske dvorane. Ovaj restoran nudi raznovrsna jela domaće i internacionalne kuhinje, kao i riblje specijalitete, pite, gulaše i sarme. Restoran “Kod Šime” je poznat po svojoj kvaliteti, ljubaznosti i povoljnim cijenama. Kontakt: +387 53 331-848. Ocjena: 4.1/5.
 • Fast Food “Burger King” je lanac brze hrane koji se nalazi na ulici Cara Lazara 8, u blizini restorana Caribic. Ovaj lanac nudi razne vrste burgera, pomfrita, salata, nuggetsa i sladoleda, kao i sokove i kafe. Fast Food “Burger King” je pravo mjesto za one koji vole američku brzu hranu i velike porcije. Kontakt: +387 53 331-848. Ocjena: 4.0/5.
 • Restoran “Zlatna žirafa” je restoran koji se nalazi na ulici Kralja Petra I 15, u blizini gradske biblioteke. Ovaj restoran je specijalizovan za jela od divljači, kao što su srnetina, fazan, zec i divlja svinja, koja se pripremaju na tradicionalan način. Restoran “Zlatna žirafa” je savršeno mjesto za one koji vole egzotičnu i kvalitetnu hranu. Kontakt: +387 53 331-848. Ocjena: 4.3/5.
 • Caffe Bar “Lav” je kafić koji se nalazi na ulici Kralja Petra I 17, pored restorana Zlatna žirafa. Ovaj kafić ima bogat izbor pića, kafa, čajeva i kolača, kao i tople sendviče i palačinke. Caffe Bar “Lav” je odličan za doručak, užinu ili večeru, uz prijateljsko osoblje i ugodan ambijent. Kontakt: +387 53 331-848, Facebook stranica. Ocjena: 4.2/5.
 • Restoran “Mala Venecija” je restoran koji se nalazi na ulici Svetog Save 14, u blizini rijeke Ukrine. Ovaj restoran nudi jela od ribe, plodova mora, tjestenine i rižota, kao i pizze, salate i deserte. Restoran “Mala Venecija” je prekrasan restoran koji ima lijep pogled na rijeku i most, kao i romantičnu atmosferu. Kontakt: +387 53 331-848. Ocjena: 4.4/5.
 • Caffe Bar “Bingo” je kafić koji se nalazi na ulici Cara Lazara 10, u blizini fast fooda Burger King. Ovaj kafić ima veliki izbor pića, kafa, čajeva i sokova, kao i slatkiše i grickalice. Caffe Bar “Bingo” je popularan kafić koji ima zabavne igre, kao što su bingo, rulet, karte i loto, kao i TV ekrane za gledanje sportskih događaja. Kontakt: +387 53 331-848,. Ocjena: 4.1/5.
 • Restoran “Oaza” je restoran koji se nalazi na ulici Kralja Petra I 19, u blizini gradske bolnice. Ovaj restoran nudi jela od mesa, povrća, salate i juhe, kao i domaće kolače i pite. Restoran “Oaza” je miran i ugodan restoran koji ima lijep vrt i fontanu, kao i ljubazno osoblje i pristupačne cijene. Kontakt: +387 53 331-848. Ocjena: 4.0/5.
 • Restoran “Derventa” je restoran koji se nalazi na ulici Kralja Petra I 13, u blizini gradske tržnice. Ovaj restoran nudi jela od mesa, povrća, salate i juhe, kao i domaće kolače i pite. Restoran “Derventa” je poznat po svojoj tradiciji, kvaliteti i gostoljubivosti. Kontakt: +387 53 331-848. Ocjena: 4.2/5.
 • Pekara “Mlin” je pekara koja se nalazi na ulici Cara Lazara 4, u blizini fast fooda Burger King. Ova pekara nudi razne vrste peciva, kruha, bureka, pita i kolača, kao i mliječne proizvode i sokove. Pekara “Mlin” je pravo mjesto za doručak, užinu ili večeru, uz svježe i ukusne proizvode. Kontakt: +387 53 331-848. Ocjena: 4.3/5.
 • Restoran “Biser” je restoran koji se nalazi na ulici Svetog Save 16, u blizini rijeke Ukrine. Ovaj restoran nudi jela od ribe, plodova mora, tjestenine i rižota, kao i pizze, salate i deserte. Restoran “Biser” je lijep restoran koji ima pogled na rijeku i most, kao i ugodnu atmosferu. Kontakt: +387 53 331-848. Ocjena: 4.4/5.
 • Caffe Bar “Slatki san” je kafić koji se nalazi na ulici Kralja Petra I 11, pored restorana Derventa. Ovaj kafić ima veliki izbor pića, kafa, čajeva i sokova, kao i slatkiše i grickalice. Caffe Bar “Slatki san” je popularan kafić koji ima zabavne igre, kao što su bilijar, pikado, karte i loto, kao i TV ekrane za gledanje sportskih događaja. Kontakt: +387 53 331-848. Ocjena: 4.1/5.
 • Restoran “Etno selo Eden” je restoran koji se nalazi u Žeravačkom Potoku, oko 15 km od Dervente. Ovaj restoran je dio etno sela, koje ima vlastitu farmu, ribnjak, vodenicu i pekaru. Restoran nudi jela od domaćih i organskih proizvoda, kao što su sir, kajmak, pršut, kobasice, jagnjetina, teletina i pastrmka. Restoran “Etno selo Eden” je predivno mjesto za uživanje u prirodi, miru i tradiciji. Kontakt: +387 65 626-565. Ocjena: 4.5/5.

Ovo su samo neki od restorana iz Dervente, koji zaslužuju vašu pažnju i posjetu. Naravno, u gradu ima još mnogo drugih restorana, koji nude različite vrste hrane i usluge, pa vam preporučujemo da istražite i sami otkrijete svoje favorite. Derventa je grad koji ima mnogo toga da ponudi, kako u pogledu gastronomije, tako i u pogledu kulture, istorije i zabave. Nadamo se da ćete uživati u svom boravku u ovom gradu i da ćete se vratiti sa lijepim uspomenama i dojmovima.

Comments are closed.

Close Search Window