Gradske Vijesti|

Grad Derventa i Fondacija „Mozaik“ prije nešto više od mjesec dana su potpisali Memorandum o saradnji kojim se predviđa zajedničko osnivanje Omladinske banke koja će u narednom dvogodišnjem periodu za omladinske projekte imati na raspolaganju 42.500 maraka.

Tokom ovog perioda izabran je i upravni odbor banke koji čine koordinatorica Helena Golubović, zamjenik Vuk Pijetlović i članovi Srđan Crnić, Srđan Cvjetković, Marija Srdić, Marko Živković i Maja Bojanić.

Šta je zapravo Omladinska banka?

To su prije svega mladi ljudi koji žele promijenu i imaju volju i želju za radom i napredovanjem. Ulaskom u Novu 2022 godinu i naš grad polako ali sigurno korača ka nečemu velikom i ozbiljnom za mlade ljude. Za one koji ne znaju, Omladinska banka je zajednica koja je tu za sve mlade ljude koji žele da realizuju svoje ideje i projekte koji će riješiti određene probleme u našoj lokalnoj zajednici. Takođe, ukoliko želiš da pokreneš svoj biznis koji će ti pomoći da radiš, privređuješ i stvaraš bolju ekonomiju u BiH, kažu u ovoj organzaciji.

Kako Omladinska banka djeluje?

– Potrebna je prije svega hrabrost, ideja i želja za radom i napredovanjem. Prvenstveno, mladi mogu dobiti grant u iznosu između 500 i 1.500 KM da sa drugarima riješe neki problem u zajednici i slično. Ne samo to, svojim projektima pomažu samoj zajednici i ljudima koji su dio nje. Svjesni smo da je Derventa grad, koji svakodnevno iziskuje odlaskom mladih, a mi tu da pružimo mladim ljudima podršku kako bi ostali u svojim gradovima, jer zajedno možemo djelovati, naglašavaju.

U narednom periodu najavljuju da će realizovaćati različite vrste događaja kojim žele afirmisati rad Omladinske banke.

Ovim putem pozivamo sve mlade i ambiciozne ljude da nas podrže, jer su oni baš ti na kojima je budućnost. Mi smo već sad otvoreni za prijave i svi zainteresovani koji žele da prijave svoje ideje i projekte mogu da se jave na naše kontakte, poručuju iz Omladinske banke Derventa.

Za sve dodatne informacije o pisanju projekata i drugim nedumicama zainteresovani se mogu javiti na adresu e-pošte obderventa@gmail.com i Instagram profila obderventa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close Search Window