Gradske Vijesti|

U Derventi su danas potpisani ugovori o realizaciji 3. faze projekta izgradnje seoske i gradske infrastrukture koja će obuhvatati nastavak već započetih, ali i neke nove radove. Ovom prilikom potpisan je i ugovor o izradi nosača za videonadzor.

Skoro 3 i po miliona KM na raspolaganju je za brojne infrastrukturen objekte, po prioritetima i kako vremenske prilike dozvoljavaju, naglašava gradonačelnik Milorad Simić.

Duboko smo zagazili u 2022. godinu, budžet u protekloj godini malo kasnio, pa ni realizacija planiranih projekata još nije završena, a potpisivanje ovih ugovora je dokaz tome. U prošloj godini smo od sredstava suficita i kapitalnog budžeta na raspolaganju imali 3,4 miliona maraka, rekao je Simić dodavši da se projekti provode u kontinuitetu, što potvrđuje i treća faza asfaltiranja puteva u ruralnom području i uređenja gradskih ulica.

Ipak, ono što ne smije čekati a s obzirom na povoljne okolnosti, radovi na transportnom cjevovodu u južnom dijelu, procjenjene vrijednosti 1.190 000 KM nakon provedene tenderske procedure uskoro bi mogli početi.

To je lijepa vijest za naše građane, a posebno u južnom dijelu Dervente, za koji se mi, pozicija i opozicija, nismo mogli složiti. Ugovor za izgradnju transportnog cjevovoda za ovaj vodovod je juče dodijeljen i sada teku rokovi za žalbe. Očekujem da za 15-tak dana potpišemo ugovor vrijedan 1.190.000 KM, iako je za ovaj posao bilo planirano oko 1.300.000 maraka, kazao je Simić podsjetivši da se do sada za uvođenje gradske vode opredijelilo 806 domaćinstava u ovom dijelu Dervente, a projektovano je vodosnabdijevanje oko 1.000 korisnika.

Ovo je dokaz se, da bez obzira na turbulentnu godinu i neslaganje u skupštinskim klupama, može raditi i kada se ne slažemo. Ipak, daleko je lakše raditi kada se složimo, kazao je Simić.

Za poslove oko izgradnje transportnog cjevovoda izabrana je grupa izvođača čiji je nosilac „Instel“ iz Bijeljine.

Gradonačelnik Milorad Simić potpisao je danas ugovore vrijedne 115.000 KM kojim je predviđena nabavka i nosača za video – nadzor u gradu, izgradnja i rekonstrukcija više ulica i puteva, te uređenje parkinga u Ulici Svetog Save koja je veoma frekventna zbog velikog broja đaka.

Ugovor o izgradnji i rekonstrukciji sedam puteva i ulica, te parkinga kod škola u Ulici Svetog Save vrijedan 105.000 KM potpisan je sa konzorcijumom firmi „Geokop“ iz Dervente i „Saša trejd“ iz Doboja, a posao nabavke nosača za video–nadzor vrijedan 10.000 KM povjeren je „Geokopu“.

Projekat treće faze izgradnje puteva, ulica i ostalih objekata obuhvatiće izgradnju i asfaltiranje puta u Ulici Marka Kraljevića, izgradnju puta u Polju, zaseok Popovići – Đekići, nastavak radova u Ulici „9. januar“, izgradnja temelja za saobraćajne znakove, uređenje parkinga u Ulici Svetog Save i zamjena ivičnjaka, rekonstrukciju putnog pravca kod Provalije i zgradnju dijela Ulice Dr. Mladena Stojanovića (Partizanovo igralište).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close Search Window