Gradske Vijesti|

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” danas je slavskim obredom proslavilo krsnu slavu udruženja, Svetog Savu.
Predsjednik “Prosvjete” sveštenik Dalibor Đekić istakao je da se ove godine u skladu sa situacijom uzrokovanom virusom korona slava obilježava u skromnijem obimu i bez posebnog programa kao što je to bilo ranije.
– Ovo je prilika da se zahvalimo svima onima koji su stalno uz “Prosvjetu” i dragom Bogu i Svetom Savi za proteklu godinu. Iako je epidemiološka situacija u protekloj godini bila složena, neke projekte smo realizovali, a nadam se kada stanu mjere da će biti prostora da još više radimo i realizujemo mnoge projekte koje nismo mogli u prethodnom periodu – rekao je Đekić podsjetivši da će uoči Vaskrsa biti organizovan izbor najljepšeg ćiriličnog rukopisa.
– Takođe, planirali smo i organizovanje promocija knjiga i druge projekte – dodao je on izražavajući nadu da će epidemiološka situacija da se stabilizuje.
Primivši poštenje gradonačelnik Dervente Milorad Simić čestitao je slavu društvu i rekao da se nada da će tradicija koju “Prosvjeta” njeguje trajati i dalje.
– Drago mi je da u ovom obliku održavamo ovu tradiciju jer je grehota prekidati, a ako Bog da dogodine da se okupimo u većem broju. Danas nam svima u dobroj mjeri manjka slobode i nju treba promovisati, a uvijek se treba pozvati na sve ljude koji su kroz puno odricanja obezbijedili ovu slobodu. Prosvjeta ima svoju svrhu i želim vam da dugo godina slavite i da se radujete – rekao je Simić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close Search Window