Ostalo|

Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima i nadarenim učenicima za 2021/2022. godinu iz budžeta grada je zatvoren, a na adresu Gradske uprave stigle su prijave 64 studenta i 32 srednjoškolca.

Za stipendiranje mladih sugrađana u budžetu grada redovno se obezbjeđuju potrebna sredstva, a isplata se vrši redovno. Upravo zbog toga, ne čudi veliko interesovanje studenata i učenika koji se ističu znanjem u srednjoj školi, za konkurs za dodjelu stipendija.

Prema podacima Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Gradske uprave, osim 96 novoprijavljenih studenata i nadarenih srednjoškolaca, dokumentaciju za nastavak stipendiranja dostavilo je i 107 dosadašnjih korisnika stipendije.

– Komisija još uvijek obrađuje prijave, te će utvrditi rang – listu studenata i učenika koji ostvaruju pravo na stipendiju. Na konkurs su se, prvi put, prijavila 32 srednjoškolca i 64 studenta, a grad Derventa nastavlja da stipendira 107 dosadašnjih stipendista – istakao je v.d. načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić.

Kao i ranijih godina, pravo na podršku iz budžeta grada imaju svi redovni studenti, po prvi put upisani u prvu i više godine studija bilo kojeg fakulteta koji se finansira iz budžeta Republike, djeca poginulih i nestalih boraca i civilnih žrtava rata, djeca bez oba roditelja, studenti iz socijalno ugroženih porodica i studenti prve godine studija koji su na prijemnom ispitu ostvarili ukupno 90 i više bodova.

Stipendiju mogu da dobiju i redovni učenici srednjih škola koji su postigli odličan uspjeh i primjereno vladanje, djeca bez oba roditelja po prvi put upisani u prvi i više razrede škole.

Grad je prošle godine stipendirao 183 studenta i srednjoškolca, a 2020. godine jednog stipendistu manje.

Ugovori

Ugovori sa novim korisnicima stipendija biće potpisani nakon što bude objavljena konačna rang – lista, a o terminu će stipendisti biti blagovremeno obaviješteni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close Search Window