Izdvajamo|

Poljoprivrednik Derventa: Najveći doradni centar za sjeme žitarica i uljarica u BiH

Ako ste zainteresovani za poljoprivredu, sigurno ste čuli za Poljoprivrednik Derventa, jednu od najuspješnijih i najstarijih poljoprivrednih firmi u Bosni i Hercegovini. Ova firma se bavi mješovitom poljoprivrednom proizvodnjom, koja uključuje sjemenarstvo, ratarstvo, stočarstvo, kao i otkup, skladištenje i prodaju poljoprivrednih proizvoda. U ovom članku ćemo vam predstaviti neke od glavnih karakteristika i usluga koje nudi Poljoprivrednik Derventa.

Istorija i misija Poljoprivrednika Derventa

Poljoprivrednik Derventa je osnovan šezdesetih godina prošlog vijeka kao Poljoprivredni kombinat sa sjedištem u selu Polje kod Dervente. U narednih 30 godina izgrađeni su silosi u Derventi, Tvornica stočne hrane, štale za tov junadi, pogon za doradu i pakovanje sjemena-Sjemenara, veći broj skladišta i sva potrebna prateća infrastruktura. Nakon privatizacije 2005. godine, firma je nastavila sa razvojem i unapređenjem svoje djelatnosti, prilagođavajući se tržišnim uslovima i zahtjevima kupaca.

Misija Poljoprivrednika Derventa je da proizvodi i prodaje kvalitetno sjeme i poljoprivredne proizvode, uz primjenu savremenih tehnologija i poštovanje ekoloških principa. Firma takođe teži da zadovolji potrebe i očekivanja svojih kupaca, zaposlenih, dobavljača i lokalne zajednice, kao i da doprinese razvoju poljoprivrednog sektora u BiH.

Djelatnosti i usluge Poljoprivrednika Derventa

Poljoprivrednik Derventa nudi širok spektar djelatnosti i usluga koje obuhvataju:

  • Sjemenarstvo: Još od 2012. godine „Poljoprivrednik“ doo usmjeren je na proizvodnju sjemenskih usjeva, kao što su kukuruz, soja, pšenica, ječam, triticale, heljda, uljana repica i suncokret. Firma raspolaže sa savremenom opremom i laboratorijom za doradu i kontrolu kvaliteta sjemena, kao i sa certifikatom za proizvodnju i promet sjemena. Firma takođe ima širok asortiman sjemena vrhunskih sorti i hibrida ratarskih kultura, koje možete pogledati na njihovoj web stranici Poljoprivrednik Derventa.
  • Ratarstvo: Odvija se na oko 560 ha obradivih površina na kojima se najviše uzgajaju pšenica, soja, kukuruz te uljana repica. Firma koristi savremene agrotehničke mjere i mehanizaciju, kao i vlastitu proizvodnju mineralnog gnojiva i zaštitnih sredstava. Firma je prva u BiH koja je implementirala ISCC norme (International Sustainability & Carbon certification) u procese vlastite primarne poljoprivredne proizvodnje.
  • Stočarstvo: Tov junadi organizovan je na vlastitoj farmi ukupnog kapaciteta 1000 grla. Firma proizvodi vlastitu stočnu hranu u Tvornici stočne hrane, koja ima kapacitet od 10 tona na sat. Firma takođe ima sopstvenu klanicu i hladnjaču, gdje se vrši prerada i pakovanje mesa i mesnih prerađevina.
  • Otkup, prodaja i skladištenje: U silosu se skladište i čuvaju ratarske kulture: uljana repica, soja, pšenica, kukuruz, ječam i suncokret. Firma ima kapacitet skladištenja od 20.000 tona, kao i sušaru sa kapacitetom od 50 tona na sat. Firma takođe vrši otkup i prodaju poljoprivrednih proizvoda od drugih proizvođača, uz primjenu standarda kvaliteta i sigurnosti.

Kontakt i lokacija Poljoprivrednika Derventa

Ako želite da stupite u kontakt sa Poljoprivrednikom Derventa, možete ih nazvati na telefon 00387 53 331 597 ili 00387 53 331 876, ili im poslati e-mail na kontakt@poljoprivrednik.eu. Takođe, možete ih posjetiti na adresi Polje bb, 74400 Derventa. Na njihovoj web stranici Poljoprivrednik Derventa možete naći više informacija o njihovoj istoriji, misiji, viziji, programima, uslugama, aktivnostima, novostima i galeriji.

Zaključak

Poljoprivrednik Derventa je firma koja ima dugogodišnje iskustvo i tradiciju u poljoprivrednoj proizvodnji, kao i savremene tehnologije i standarde kvaliteta i sigurnosti. Ova firma je lider u proizvodnji i doradi sjemena žitarica i uljarica u BiH, kao i u proizvodnji i preradi mesa i mesnih prerađevina. Ova firma takođe doprinosi razvoju poljoprivrednog sektora u BiH, kao i zadovoljstvu svojih kupaca, zaposlenih, dobavljača i lokalne zajednice. Ako ste zainteresovani za saradnju sa Poljoprivrednikom Derventom, ne oklijevajte da ih kontaktirate ili posjetite. Sigurno ćete biti zadovoljni njihovom ponudom i uslugom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close Search Window