Biznis, Izdvajamo|

Sajam privrede i turizma u Derventi je manifestacija koja se održava svake godine u avgustu, u okviru obilježavanja Dana grada i tradicionalnog Derventskog vašara. Cilj sajma je da predstavi i promoviše privredne, poljoprivredne i turističke potencijale i ponude Dervente i drugih gradova, opština, regiona i zemalja. Sajam je prilika za uspostavljanje poslovnih kontakata, saradnje i partnerstva između privrednika, poljoprivrednika, turističkih radnika i institucija, kao i za upoznavanje sa novim trendovima, proizvodima i uslugama u ovim oblastima. Sajam je takođe mjesto za edukaciju, informisanje i zabavu posjetilaca, koji mogu da uživaju u raznovrsnim sadržajima, poput izložbi, prezentacija, radionica, degustacija, nagradnih igara i kulturno-umjetničkog programa.

O sajmu

Sajam privrede i turizma u Derventi je započet 2001. godine, pod pokroviteljstvom Kulturno-umjetničkog društva mladih “Bosiljak” iz Dervente, sa idejom da se oživi i obogati Derventski vašar, koji je jedan od najstarijih i najvećih vašara u regionu, a koji se održava od 1856. godine. Od tada, sajam je postao jedna od najznačajnijih i najposjećenijih sajamskih manifestacija u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, koja privlači veliku pažnju i posjetu publike, medija i sponzora. Sajam je dobio brojna priznanja i nagrade, kao što su Zlatna plaketa Opštine Derventa, Zlatna plaketa Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, Zlatna plaketa Nektar pivare, koja je glavni sponzor sajma, i druge.

Sajam privrede i turizma u Derventi se održava u Sportskoj dvorani u Derventi, koja ima kapacitet od 2000 gledalaca. Sajam traje tri dana, a na njemu učestvuje oko 130 izlagača iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i drugih zemalja. Sajam obuhvata razne sektore privrede i turizma, kao što su industrija, poljoprivreda, prehrambena industrija, građevinarstvo, zanatstvo, trgovina, bankarstvo, osiguranje, obrazovanje, zdravstvo, sport, kultura, turizam i druge. Sajam nudi izlagačima mogućnost da predstave svoje proizvode i usluge, da ostvare nove poslovne kontakte i saradnju, da se upoznaju sa konkurencijom i potražnjom, da unaprijede svoj imidž i brend, kao i da ostvare sajamske popuste i prodaju.

Program i sadržaji

Sajam privrede i turizma u Derventi nudi bogat i raznovrstan program i sadržaje za posjetioce, koji mogu da se informišu, edukuju i zabave. Prvog dana sajma, održava se svečano otvaranje, koje prate skokovi padobranaca, vatromet i kulturno-umjetnički program. Tokom sajma, organizovane su razne izložbe, prezentacije, radionice, degustacije, nagradne igre i druženja. Posjetioci mogu da vide i kupe razne proizvode, kao što su domaći proizvodi, rakija i proizvodi od šljive, meda, mlijeka, razne slatke proizvode, odjevne predmete, razne ukrase, čajeve i proizvode od ljekovitog bilja i druge. Takođe, mogu da učestvuju u nagradnim igrama i osvoje vrijedne nagrade, kao što su automobili, putovanja, televizori, mobilni telefoni i druge. Pored toga, mogu da uživaju u kulturno-umjetničkom programu, koji obuhvata nastupe folklornih ansambala, pjevača, bendova, glumaca, mađioničara, klovnova i drugih. Posebno su zanimljivi i sadržaji za djecu, kao što su dječije predstave, druženje sa crtanim junacima, igraonice, radionice i slatkiši.

Sajam privrede i turizma u Derventi je manifestacija koja slavi i promoviše privredni i turistički razvoj i potencijal Dervente i drugih gradova, opština, regiona i zemalja. On je manifestacija koja spaja i približava ljude različitih profila, interesa i podneblja, gradeći mostove saradnje i prijateljstva. On je manifestacija koja donosi informacije, edukaciju i zabavu posjetiocima, koji mogu da otkriju nove proizvode i usluge, da uživaju u raznovrsnim sadržajima, da osvoje vrijedne nagrade i da provedu nezaboravne trenutke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close Search Window