Izdvajamo, Sport|

Derventa futsal je naziv za najveći i najpopularniji turnir u malom fudbalu koji se održava u Derventi, gradu u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini. Turnir je započet 2001. godine, pod pokroviteljstvom Kulturno-umjetničkog društva mladih “Bosiljak” iz Dervente, sa ciljem da promoviše i populariše ovaj sport, kao i da okupi i zabavi ljubitelje futsala iz različitih krajeva. Turnir se nalazi u kalendaru Futsal asocijacije Bosne i Hercegovine, kao jedan od najkvalitetnijih i najmasovnijih turnira u zemlji.

Program i učesnici

Derventa futsal se održava svake godine u decembru, u trajanju od tri sedmice. Program turnira obuhvata takmičenje u šest kategorija: seniori, juniori, kadeti, pioniri, pretpioniri i veterani. Na turniru učestvuju ekipe iz različitih gradova i opština Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i drugih zemalja. Broj prijavljenih ekipa se kreće od 100 do 150, a ukupan broj učesnika od 1000 do 1500. Turnir se igra po sistemu grupne faze i eliminacione faze, a utakmice se odigravaju u Sportskoj dvorani u Derventi, koja ima kapacitet od 2000 gledalaca.

Značaj i uticaj

Derventa futsal je jedan od najznačajnijih sportskih događaja u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, koji privlači veliku pažnju i posjetu publike, medija i sponzora. Turnir je dobio brojna priznanja i nagrade, kao što su Zlatna plaketa Opštine Derventa, Zlatna plaketa Futsal asocijacije Bosne i Hercegovine, Zlatna plaketa Nektar pivare, koja je glavni sponzor turnira, i druge. Turnir je takođe imao značajan uticaj na razvoj i afirmaciju futsala u Derventi i okolini, kao i na jačanje sportskog duha i fair-playa među učesnicima i navijačima.

Derventa futsal je turnir koji slavi i promoviše futsal, kao dinamičan i atraktivan sport, koji zahtijeva vještinu, brzinu i kreativnost. On je takođe turnir koji spaja i približava ljude različitih generacija, podneblja i nacionalnosti, gradeći mostove saradnje i prijateljstva. On je turnir koji donosi radost i uzbuđenje, u duhu zimske čarolije i novogodišnje euforije.

Facebook: Posjeti
Kontak osoba: Dejan Plisnić
Email: derventafutsal@gmail.com
Tel: +387 65 644 509 ili 053 334-090
Adresa: Svetog Save 3, 74400 Derventa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close Search Window