Izdvajamo|

Centar za kulturu Derventa je javna ustanova koja se bavi kulturnim i umjetničkim djelatnostima u gradu Derventi i okolini. Centar za kulturu je osnovan 2009. godine, kao nasljednik nekadašnjeg Doma JNA, koji je bio središte kulturnog života u Derventi od 1952. godine. Centar za kulturu ima više funkcionalnih prostora, kao što su velika i mala sala, galerija, kancelarije, garderobe, tehničke prostorije i sl. Centar za kulturu raspolaže i sa modernom opremom za zvuk, svjetlo, video i internet.

Centar za kulturu Derventa organizuje i realizuje raznovrsne kulturne programe, koji obuhvataju pozorišne, muzičke, filmske, likovne, književne i edukativne sadržaje. Centar za kulturu sarađuje sa brojnim umjetnicima, kulturnim radnicima, institucijama, udruženjima i organizacijama, kako iz Dervente, tako i iz drugih gradova i zemalja. Centar za kulturu je domaćin i suorganizator mnogih značajnih kulturnih manifestacija, kao što su Festival amaterskog pozorišta Republike Srpske, Festival dječijeg stvaralaštva “Dječija radost”, Međunarodni festival folklora “Derventski susreti”, Međunarodni festival kratkog filma “Duka Fest”, Međunarodni festival stripa “Striporama” i dr.

Centar za kulturu Derventa ima za cilj da unapređuje i razvija kulturnu ponudu i potražnju u gradu i regiji, da podstiče i podržava stvaralaštvo i kreativnost, da afirmiše i promoviše kulturne vrijednosti i identitet, da podiže kulturnu svijest i obrazovanje građana, da njeguje i očuva kulturnu baštinu i tradiciju, da prati i uključuje se u savremene kulturne tokove i trendove, da gradi i održava kulturne veze i saradnju na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou, i da doprinese kulturnom i društvenom razvoju i napretku.

Centar za kulturu Derventa je otvoren za sve ljude dobre volje, koji žele da uživaju u kulturnim sadržajima, da se informišu i edukuju, da se izraze i ostvare, da se druže i zabave, da se inspirišu i motivišu, da se opuste i osvježe. Centar za kulturu je mjesto gdje se susreću i spajaju različite kulture, umjetnosti, ideje, mišljenja, emocije, energije i vibracije. Centar za kulturu je, ukratko, mjesto gdje se živi kultura.

JU „Centar za kulturu“ Derventa
Adresa:  Trg Oslobođenja broj 1 ​ 74 400 Derventa
Tel/Fax: 00387 053/333-190
E-mail: juczkderventa@teol.net
Odgovorna osoba: Jelenko Živković
Radno vrijeme: 7°° ­ 15°° ili u skladu sa aktivnostima koje se dešavaju u JU
Web sajt: juczkderventa.org

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close Search Window