Gradske Vijesti|

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o stepenu razvijenosti jedinica lokalne samouprave za 2022. godinu, prema kojoj je grad Derventa i dalje među razvijenim zajendnicama.

Pored Dervente, u ovu grupu spadaju i Banjaluka, Bijeljina, Gacko, Gradiška, Doboj, Zvornik, Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Laktaši, Mrkonjić Grad, Pale, Prijedor, Prnjavor, Stanari, Teslić, Trebinje i Ugljevik.

Srednje razvijene jedinice lokalne samouprave su Bileća, Brod, Kozarska Dubica, Kotor Varoš, Milići, Modriča, Sokolac, Srbac, Foča i Čelinac, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Nerazvijene jedinice lokalne samouprave su Bratunac, Višegrad, Vlasenica, Donji Žabar, Kostajnica, Ljubinje, Nevesinje, Novi Grad, Petrovac, Petrovo, Ribnik, Rogatica, Han Pijesak, Šamac i Šipovo.

U Republici Srpskoj izrazito nerazvijene jedinice lokalne samouprave su Berkovići, Vukosavlje, Istočni Drvar, Istočni Mostar, Istočni Stari Grad, Jezero, Kalinovik, Kneževo, Krupa na Uni, Kupres, Lopare, Novo Goražde, Osmaci, Oštra Luka, Pelagićevo, Rudo, Srebrenica, Trnovo, Čajniče i Šekovići.

U Vladi podsjećaju da se stepen razvijenosti jedinica lokalne samouprave utvrđuje za narednu godinu, a na osnovu kriterijuma utvrđenih Odlukom Narodne skupština Republike Srpske o kriterijumima za ocjenu stepena razvijenosti jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj.

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave pribavilo je relevantne podatke od nadležnih institucija i utvrdilo da nije bilo značajnijih odstupanja u stepenu razvijenosti jedinica lokalne samouprave u odnosu na 2021. godinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close Search Window