Odmor|

Gradonačelnik Dervente, Milorad Simić, je potpisao sporazum o saradnji sa predstavnicima dječijeg festivala “Ritam Evrope”, koji će se ove godine održati u opštini Pale.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što će mladi umjetnici iz 22 lokalne zajednice u Republici Srpskoj, po treći put imati priliku da se predstave, kao i što će Dervenćani biti dio festivala.

“Raduje me što Grad Derventa prepoznaje ovaj festival, koji je najveći ovog tipa u regionu, kao i činjenica da stižemo do manjih i većih sredina. Festival okuplja mlade ljude od 14 do 21 godine koji vole da pjevaju i plešu. Želim svim učesnicima na audicijama puno sreće, a oni koji budu najbolji prema ocjenama našeg žirija će se plasirati u završnicu koja će se održati u oktobru u Palama”, izjavio je direktor programa festivala, Igor Karadarević.

Prethodno će se sredinom marta održati međunarodno finale ovog takmičenja za prošlu godinu u Strumici, Sjevernoj Makedoniji.

Predstavnici Dervente, Ivana Simić, Dajana Dujaković, Marija Andrić i Benjamin Malićbegović, su se izborili za svoje mjesto na velikom finalu, gdje će se takmičiti sa predstavom “Secret combination” grčke pjevačice Kaliomere.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close Search Window