Biznis, Izdvajamo|

Derventa – Frukta trejd je kompanija koja se bavi proizvodnjom, veleprodajom i maloprodajom voća i povrća, kao i vlasnik lanca supermarketa Kort. Osnovana je 1999. godine u Derventi, gdje i danas ima svoje sjedište i logistički centar. Od male porodične firme, Frukta trejd je izrasla u jednu od vodećih kompanija u BiH u svojoj oblasti, sa više od 1.200 zaposlenih i 41 objektom širom zemlje¹.

Fructa Trade se ističe po kvalitetu svojih proizvoda, koji su većinom domaćeg porijekla i proizvedeni po visokim standardima. Kompanija ima sopstvene plantaže jabuka, krušaka, šljiva, breskvi, nektarina i jagoda, koje se prostiru na oko 300 hektara zemljišta. Takođe, kompanija ima i svoje hladnjače, sušare, pakirnice i preradne pogone, gdje se vrši sortiranje, pakovanje, sušenje i prerađivanje voća i povrća².

Fructa Trade je i značajan izvoznik, koji plasira svoje proizvode na tržišta EU, Rusije, Turske, Bliskog istoka i drugih zemalja. Kompanija je dobila brojne međunarodne certifikate, kao što su Global GAP, HACCP, ISO 9001 i ISO 22000, koji potvrđuju njen kvalitet i sigurnost². Frukta trejd je i dobitnik mnogih nagrada i priznanja, među kojima su Zlatna plaketa Privredne komore RS, Zlatna gazela, Najbolji izvoznik, Najbolji poslodavac i drugi³.

Fructa Trade je i društveno odgovorna kompanija, koja ulaže u razvoj lokalne zajednice, podržava sportske, kulturne i humanitarne aktivnosti, te pomaže mladim i talentovanim ljudima. Kompanija je takođe pokazala i svoj privredni patriotizam, kada je 2020. godine otkupila višemilionska potraživanja u Fabrici cijevi Unis u Derventi, sa ciljem da po okončanju stečaja u tom preduzeću ponovo pokrene proizvodnju i zaposli nove radnike.

Fructa Trade je, dakle, svijetao primjer uspjeha iz Dervente, koji pokazuje kako se može poslovati uspješno i profitabilno, uz poštovanje kvaliteta, kupaca, zaposlenih i društva. Kompanija ima viziju za dalji rast i razvoj, te planira da proširi svoje kapacitete, asortiman i tržište. Frukta trejd je ponos Dervente i Republike Srpske, te inspiracija za sve one koji žele da ostvare svoje poslovne snove.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close Search Window